" "

Krönika

Här är det meningen att jag skall "lufta" de tankar som väcks av skeenden i vår härliga  omvärld!

 

 2013-08-12

Efter kontakt med "min handläggare" så skall det bli ett möte, kanske någon gång i slutet av Oktober.
Då skall det presenteras var någonstans jag skall arbetspröva, förhoppningsvis så ges jag möjlighet att få en boosterträning med ReMemo samtidigt som jag arbetsprövar. Men hur det kommer att bli står "skrivet i stjärnorna".

 
2013-04-29

Idag fick jag telefon från FK.
De hade läst mitt brev som jag skickade till en av deras chefer, där jag hade ställt olika "utsagor", tagna från FK's hemsida och jämfört vad som sades där. (Om intresse finns för hur mitt brev såg ut, så är Ni välkomna att höra av Er, så skickar jag en kopia på mailet till Er).  

Spänningen är "olidlig"

För hur man än vänder sig, så har man ändan bak - men om någon drar ner byxorna, så kommer ändan fram!!

 

2013-05-28

Japp! då var det klart med tiden för "sammankomsten" med mig, min läkare och FK!
Den 26 juni kommer det att bli. Wow! det tog bara två månader att få till detta "viktiga möte". Nu är det bara att "ladda", för det kan bli riktigt spännande att se vad FK har "kokat ihop". Vad som är viktigt för mig,  är att man kommer att ta hänsyn till mina "arbetshandikapp", för dessa är ju bekant för FK, då jag är utredd ner till molekylnivå, så har de säkert tagit hänsyn till dem, då det var mycket viktigt att få "hela bilden" klar för FK, då de enligt egen utsago blivit mycket bättre på att "handlägga" fall som mitt, så jag ser fram emot detta möte, med tillförsikt!

 

2013-07-05

Jomen! Nyligen hemkommen från det återigen uppskjutna mötet med FK.
Det visade sig vara ett "falskt" påstående att FK börjat med "nya" rutiner för handläggningen av ärenden liknande mitt.

Om mötet började på "noll", så kan jag säga att vi kom ungefär ingenstans?!

FK hade inga förslag(?) och AF "lyste" med sin frånvaro upp "tillställningen"!

Men nu så skulle det till krafttag, för att "hjälpa mig"! Så FK- handläggarna skulle ta kontakt med AF, som skulle kontakta mig, för fortsatt utredning!
Hur det kommer att gå?

Mitt råd - sätt inga pengar på FK!
Eller AF!

Min förhoppning är, att man "lyckas" finna en sysselsättning för mig, som tar nödvändig hänsyn till mina arbetshandikapp och att FK väljer att tänka till och tar lärdom av de två fall de förlorat i Kammarrätten!

Som de säger på TV: "Stanna kvar, för vi är strax tillbaka", med den spännande fortsättningen av "Så det kan bli..."!

             
 

 2013-07-09

Redan i går(?) så hörde AF av sig och sade att man inte hade någon möjlighet att planera in ett möte med mig, förrän i oktober.
Detta pga att arbetsbelastningen på AFoväntat hade ökat efter beslutet om att alla som var på väg att bli utförsäkrade, skulle tas om hand först?

Med "min logik" så borde väl ändå jag stå först i kön, då man började "jiddra" med mig redan 2003 och dessutom i februari!

Men det är väl inte värt att fråga, när två så "kompetenta statliga verk" bestämt sig för att samarbeta - för min skull!?
Men jag får väl känna mig "prioriterad", då de lovat att "ta tag" i min situation om inte nu så dock i oktober!

 

2013-10-26

 Jahaja! I skrivande stund har jag varit i kontakt med både AF och Fk och här har det uppstått "vissa problem". Jag fins inte med i "systemet"? Men har då i vittnes närvaro legitimerat mig och bekräftat att jag faktiskt "existerar". Fick en kallelse med posten att jag skall träffa en handläggare, vilket jag tror blir riktigt spännande - för handläggaren!


 2014-05-31
Ja, redan i februari månad fick jag en kallelse till ett "utvecklingssamtal" hos FK. Datum var asatt till den 3 juni, så förhoppningsvis så har FK funnit vad man ser som en "vettig" sysselsättning för mig.
Behöver jag nämna att jag är såväl kritisk, cynisk som nyfiken på vad FK har kommit fram till?

Så, den 3 juni kl. 10.00 skalll jag träffa dem.
Rapport om hur det går, kommer jag att meddela här


2014-06-17

Då har man varit på mötet den 3 juni och där tog det äntligen fart.
Ett nytt möte bestämdes till den 17 juni, alltså idag och resultatet av det mötet blev att det bestämdes ett nytt datum för träff med "Jobbex". Tilläggas bör att nu minsann har man då "äntligen" tillsatt en "klok" handläggare, som jag förhoppningsvis kommer att få väldig nytta av. Så det är bara att vänta till den 25 juni,  då det "avgörande " mötet äger rum.

 2014-11-28

Ja, då kände jag mig "tvingad" att ta kontakt med arbetsmiljöverket, så då skickade jag följande meddelande till dem

 

Ja, det kanske man kan kalla det för, då jag "lånar" lite text från Er: "Vårt mål är att riskerna för ohälsa och olycks­fall i arbetslivet och att förbättra arbetsmiljön ur ett helhets­perspektiv, det vill säga både när det gäller fysisk, psykisk som social och arbets­organisatorisk synpunkt."
Jag undrar vad det är för "missförhållande" som hindrar Er från att följa ovanstående råd, som jag tagit från Er startsida?
Jag tror att jag kanske trampar på en hel del "ömma tår", då jag försökt att få igång en dialog på bl a suntliv.nu's sida, men de flesta inlägg jag skriver publiceras inte och till slut, så valde man att blockera de mailadresser jag använde. Fick en del mail, från indignerade journalister, som uttryckte sin "besvikelse" (?) då jag pekade på mycket TYDLIGA missförhållanden och missförstånd och missbruk av "forskningspengar" som definitivt kunde ha gjort mer nytta än att "underblåsa helt meningslös forskning, som i slutändan enbart genererar "incitament" för fortsatt forskning. Ett "ohemult" slöseri med kapital, såväl monetärt som humant!

 

Men jag har en "utmaning" till Er, som jag även utmanat varenda LEAN- företrädare jag stöter på: Tag ett problem. Enas i samförstånd och "arbeta fram" en lösning som naturligtvis bör vara "hållbar". Med en så välrenommerad arbetsmetod, så  bör det inte möta några hinder att ta fram en "lösning" på ska vi säga - fyra timmar?
Mer än så menar jag inte skall behövas, eller vad tycker Ni?
Hör gärna av Er om Ni antar utmaningen!
Och - lycka till! För det lär Ni behöva...

 

Jag tänkte så här; att jag lägger ut det här meddelandet på min hemsida, så att alla kan se att Ni har blivit utmanade av mig, då jag faktiskt har ca 4 "träffar" varje dag och många av dem går faktiskt att spåra till huvudstaden, så jag vet att jag har "följare" bl a där. Och om nu "någon" vågar anta min utmaning, så kommer såväl framgång som motgång att dokumenteras på samma sida. Men jag noterar då här att detta mail skrivs 2014-11-28 och sen tar jag och avvaktar Ert svar i, ja vad tror Ni om tio dagar? Det borde väl ge Er en rimlig chans att "samla styrkorna" och antingen acceptera utmaningen, eller låta mig visa hur Ni kunde ha angripit detta problem redan tidigare. 
Kaxig? Javisst... för jag har en modell som fungerar i teorin men även i praktiken, till skillnad mot alla dessa teoretiska modeller, som dessvärre "krackelerar" så fort de får verklighetskontakt.

 

Med Vänlig Hälsning

 

Peter Hellman
Floragatan 4 A
641 33  Katrineholm
Mob: 073- 935 37 02
Mail: utvak@tele2.se
Web: www.utvecklingsakut.n.nu

 

                                                 2015-07- 21

En kopia på meddelandet jag skickade till "Suntliv.nu's" redaktion. Så får vi se om de "vågar" anta utmaningen?

 

Frågan jag ställer mig är om de 51 som "gillat" artikeln, verkligen har förstått vad de just läst och kommer att "gå till aktion", för att göra ett försök att förändra på sin arbetsplats. Vad kan det i annat fall vara, som fått dessa 51 att "gilla" det som de nyss läst?
Något annat som jag blir lite fundersam över, är att han ber olika "konsulter" att utvärdera sina egna jobb? Hade det inte varit bättre om man frågat varje gruppdeltagare om dennes "upplevelser"?
Sen kommer man då till "knäckfrågan": Hur många konsulter har förstått och tagit till sig av vad "rapporten" kommit fram till?
Och "om" Ni hittar någon konsult, som påstår sig ha förstått "problematiken", så vill jag ge denne denna utmaning: Ta ett valfritt problem, arbeta enligt "rapporten" och presentera en lösning!

Detta skall inte behöva ta mer än fyra timmar i anspråk, eller hur? Då "tid är pengar", så får vi hoppas att "min utmanare" lyckas, då själva "rapporten" på ett såväl enkelt som praktiskt beskriver hur man ska gå till väga.
Och som vanligt, så lägger jag ut detta "meddelande"  på min hemsida, så att alla kan se att jag "gjort vad jag kunnat", för att sas. "få alla bollar i rullning".

Hälsningar Peter Hellman, www. utvecklingsakut.n.nu

 

20150917

Ja, idag så fick ja ytterligare ett tillfälle att ta kontakt med Suntliv.nu
Jag fick då detta svar från dem: "
Vi på Suntarbetslivs redaktion ser fram emot att återkomma till dig". Detta meddelande har jag fått även tidigare, då jag skrivit till dem, men inte hör de av sig? Kan ev. bero på att jag "använder en kritisk ton i mina meddelanden, där jag ifrågasätter vad de "sysslar med"? Hela redaktionen verkar "krylla" av ömma tår, då ingen ens vågar ta kontakt med mig, vilket jag menar är såväl uselt som fegt!

Men eftersom jag är säker på att jag kommer att "få tabbe" på dem, så lägger jag inte ner så stor energi på att försöka få kontakt med dem, utan vill de mig något, så har de min mailadress. Så det kan omöjligt bli mitt fel att de INTE tar kontakt med mig, utan skulden menar jag ligger hos dem.

 2016- 04- 01

Ja, vad skall man tro om detta? Idag fick jag ett brev från AF, där det meddelades att AF numera "givit upp" sina försök att få mig tillbaka i arbete!? Så nu "handläggs" jag enbart av FK. Lusten att skriva tillbaka, att jag inte märker någon skillnad på förr och nu, försöker jag nu "tygla", för man får nog förmoda att de inte blir imponerade om jag skulle nämna detta :D     

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)